Videoconsulten en –meetings via Zorgvideo nu uitgebreid met sms-functie

Al enige tijd, maar zeker sinds de wereldwijde pandemie, zijn videomeetings en -overleggen niet meer weg te denken uit onze dagelijkse werkzaamheden. Zorgverleners in de eerstelijnszorg maken naast online videovergaderingen met collega’s ook steeds meer gebruik van videoconsulten met patiënten en cliënten.

Videobellen is niet alleen eenvoudig en veilig, maar ook erg efficiënt en geheel in lijn met de steeds verder gaande digitalisering in de eerstelijnszorg.

Videobellen via Zorgvideo, standaard onderdeel van Advitronics Zorgcentraal
Met de videocommunicatie-applicatie Zorgvideo ondersteunen wij uw praktijk graag om de communicatie met uw patiënten/cliënten en collega’s te verbeteren. De applicatie is onderdeel van het alles-in-één platform Advitronics Zorgcentraal, maar kan ook als los product aangeschaft worden.

gebruikershandleiding zorgvideo

Nieuwe look & feel, dezelfde betrouwbaarheid
De applicatie Zorgvideo heeft recentelijk een nieuwe look gekregen. Deze look sluit aan op de Advitronics huisstijl zodat onze eindgebruikers zich direct vertrouwd voelen met het product. Daarnaast hebben we samen met artsen en assistentes gekeken naar de woordkeuze in de applicatie. Uit deze feedback zijn een aantal aanpassingen gekomen. Een voorbeeld hiervan is dat patiënten niet meer in een vergaderkamer terecht komen maar in een wachtkamer wat beter past in de zorg. Zorgvideo behoudt naast de nieuwe look natuurlijk zijn vertrouwde functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid.

Zorgvideo in huisstijl

Sms-functie als aanvullende functionaliteit van Zorgvideo
In de huidige situatie kunt u via email uitnodigingen versturen naar collega’s of patiënten/cliënten voor een online meeting of consult. In het geval van uitnodigingen voor patiënten of cliënten lopen veel praktijken er tegenaan dat er toenemend e-mailverkeer kan ontstaan op het e-mailadres dat wordt gebruikt om de uitnodiging mee te versturen. Om dit voor u op te vangen hebben wij een sms-functie toegevoegd aan onze videobel-applicatie.

Wat houdt de sms-functie in?
U kunt een uitnodiging versturen voor een online meeting of consult via sms. U kunt zelf de boodschap opstellen met de meeting link, bepalen of u de optie wil bieden aan de ontvanger om de afspraak aan hun Outlook of andere digitale agenda toe te voegen en u kunt de naam van de afzender bepalen. Bij de sms-uitnodiging staat dus geen mobiel telefoonnummer vermeld, maar kunt u kiezen uit de volgende afzenders: ‘Uw praktijk’, ‘Huisarts, ‘Fysio, ‘Dokterspost’ of ‘Zorgvideo’. Op deze manier krijgt u dus geen onnodige belasting voor uw praktijk.

sms-functie zorgvideo aanvragen

Een sms-uitnodiging sturen voor een videoconsult, we nemen u stap voor stap mee
We laten u graag zien welke stappen u als zorgverlener doorloopt om met een uitnodiging via sms, een videoconsult met uw patiënt of cliënt te versturen.

videoconsult opstarten    uitnodiging videoconsult per sms

Eenvoudig en gebruiksvriendelijk, ook voor mensen met minder digitale vaardigheden
In het bedrijfsleven is de digitale vaardigheid voldoende aanwezig dat collega’s of contacten binnen andere zorginstellingen zonder problemen kunnen deelnemen aan online vergaderingen. Onder uw patiënten of cliënten is dit niet altijd het geval. Door de vergrijzing heeft u veelal te maken met een oudere doelgroep die niet per definitie thuis is in de hedendaagse digitale technieken. Om deze, maar bijvoorbeeld ook de laaggeletterde, doelgroep toch gebruik te kunnen laten maken van videoconsulten hebben we onze applicatie zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk gemaakt.

Zo kunt u als zorgverlener uw patiënten of cliënten toelaten vanuit de digitale wachtkamer, u kunt uw eigen camera en geluid beheren maar ook bij de patiënt of cliënt het geluid en/of de camera aan of uit zetten. Erg handig als zij er zelf niet uit komen.

Daarnaast kunt u eenvoudig uw scherm of bestanden delen zodat de patiënt of cliënt met u mee kan kijken of andersom. Indien de patiënt of cliënt gebruik maakt van een smartphone of tablet om aan het videoconsult deel te nemen, kan de camera gemakkelijk worden omgedraaid om bijvoorbeeld een klacht aan de pols te laten zien.

Het is ook handig dat u zelf niet telefonisch bereikbaar bent als u in een videoconsult zit. Vooraf bepaalt u wat er met het telefoonverkeer moet gebeuren als u in een consult zit, bijvoorbeeld dat uw nummer doorgeschakeld is naar uw assistente. Deze status is dan automatisch actief en hoeft u zich hier tijdens het consult geen zorgen over te maken.

Uw patiënten of cliënten informeren over het gemak van videoconsulten via Zorgvideo via een eenvoudig stappenplan
Wilt u een handleiding aan uw patiënten of cliënten verstrekken en videoconsulten promoten binnen uw praktijk. We helpen u en uw patiënten of cliënten graag op weg met dit eenvoudige stappenplan.

instructie videoconsult voor patiënt

Wat kost de sms-functie?
Informeer bij onze sales afdeling naar de actuele prijzen van zorgvideo met SMS.

Voordelen van videoconsulten en -vergaderingen met Zorgvideo op een rijtje

 • Online videoconsulten
  Eenvoudig beeldbellen met uw patiënten en cliënten via computer, laptop of smartphone.
 • Virtuele wachtruimte
  De zorgverlener ziet wie er in de virtuele wachtkamer aanwezig is en laat de patiënt of cliënt toe tot het videoconsult.
 • Veilig videobellen
  Beeldbellen met Advitronics Zorgvideo voldoet aan de privacyrichtlijnen van de AVG en is conform ISO 27001 en NEN 7510.
 • Scherm & bestanden delen
  Soms is het handig om uw scherm of een bestand te delen met de patiënt of cliënt. Dat kan eenvoudig met Zorgvideo.
 • Regie over het videogesprek
  De zorgverlener bepaalt wanneer het videoconsult start en eindigt en kan zowel bij zichzelf als de patiënt of cliënt het beeld en geluid aan- en uitzetten.
 • Geschikt voor mensen met minder digitale vaardigheden
  Doordat u als zorgverlener de regie heeft over het beeld en geluid van zowel uzelf als de patiënt/cliënt, zijn de videoconsulten via Zorgvideo ook geschikt voor mensen die wat minder goed thuis zijn in de hedendaagse digitale techniek.
 • Status tijdens een videoconsult                                                                                                 
  Zodra u start met een videoconsult bent u niet meer telefonisch bereikbaar zodat u zich volledig kunt concentreren op het consult. Gesprekken gaan bijvoorbeeld naar uw assistente of naar een voicemail. Net wat u wenst te doen met het inkomende telefoonverkeer.
 • Uitnodigingen versturen via sms
  Geen onnodige belasting van uw praktijk doordat u de uitnodiging voor een videoconsult zonder zichtbaar e-mailadres of 06-nummer kunt versturen.
 • Gratis beschikbaar binnen Advitronics Zorgcentraal (tot 5 deelnemers)
  Zorgvideo is een standaard functionaliteit binnen de geïntegreerde communicatie-oplossing Advitronics Zorgcentraal. Daarnaast is het als standalone video-applicatie beschikbaar.

Advitronics_webmockup_Compleet pakket

meer over Zorgcentraal

Waarborg de beeldkwaliteit van uw videoconsulten of online vergaderingen
Aangezien u als zorgverlener vaak met een vaste pc werkt, helpen wij u graag om uw beeldkwaliteit te waarborgen en werkcomfort te vergroten met behulp van een geschikte webcam.

Het huidige instapmodel dat wij u bieden is een handige plug & play webcam die via USB op uw werkplek aan te sluiten is. Deze Full HD webcam is voorzien van een geïntegreerde microfoon. Zo bent u voorzien van beeld én audio tijdens uw videoconsult. De kosten van de webcam zijn €89,95 excl. btw.

Wilt u gebruik maken van de sms-functie binnen Zorgvideo?
Vul het onderstaande formulier in om de sms-functie aan te vragen. U kunt via dit formulier tevens een losse webcam bij ons bestellen. Na ontvangst van het formulier zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

sms-functie zorgvideo aanvragen

Heeft u nog vragen?
Indien u nog aanvullende vragen heeft over Zorgvideo, de sms-functie of de losse webcam dan helpen wij u natuurlijk graag. Kom met ons in contact via 0486 47 88 88 of via het formulier hieronder.

Kom met ons in contact