Videobellen met Advitronics Zorgvideo

In de eerstelijnszorg is er momenteel veel interesse in videobellen: om onderling te vergaderen met thuiswerkers, om te overleggen met andere zorgverleners én om videoconsulten te houden met patiënten. Advitronics biedt hiervoor nu een veilige en eenvoudig te gebruiken oplossing met de online applicatie Zorgvideo.

Videobellen standaard in nieuwe Advitronics Communicatieplatform
Meeting Room is een geïntegreerd onderdeel van het nieuwe Zorgcentraal communicatieplatform van Advitronics. Voor klanten die dit platform niet gebruiken, stelt Advitronics deze applicatie nu ook standalone beschikbaar.

Wat is Advitronics Zorgvideo?
Met Zorgvideo kunt u uw online videovergadering en patiënt consulten rechtstreeks vanuit uw internetbrowser starten zonder extra software te hoeven downloaden. Zorgvideo vergaderingen en consulten vinden plaats in een virtuele ruimte en worden gestart en beheerd door een host. Deelnemers volgen gewoon de link in de uitnodigingsmail of bellen in.

Hier leest u meer informatie over videoconsulten houden met Zorgvideo

Wat heeft u nodig?

Om een videovergadering of videoconsult op te starten, heeft u uitsluitend een laptop of pc met webcam en internetconnectie nodig en eventueel een geschikte headset voor goede spraakkwaliteit. Ook vanaf een smartphone kan een videovergadering gestart worden. Eveneens via de internetbrowser, dus zonder een app te hoeven downloaden.

De deelnemers aan de online vergadering of het videoconsult hebben op hun beurt eveneens een pc, laptop of een smartphone nodig. Mocht dit niet voor handen zijn, dan kan er ook telefonisch aan de videovergadering deelgenomen worden.

Functies van Advitronics Zorgvideo
Videobellen van Advitronics beschikt over de volgende functies:
•    Online videovergaderingen en videoconsult
•    Online chat
•    Scherm delen
•    Bestanden delen
•    Vergadering opnemen
•    Video uitzenden
•    Inbellen via telefoon
•    patiënten uitnodigen via sms

Videobellen voor vergaderen en consulten op afstand
Advitronics Zorgvideo is snel en eenvoudig in te zetten voor onderlinge vergaderingen met thuiswerkers, voor overleg op afstand met andere zorgverleners en voor contact op afstand met patiënten in de vorm van videoconsult.

Voor meer informatie: download hier de Whitepaper ‘Veilig beeldbellen met patiënten en cliënten’

Advies LHV over videoconsulten
De LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging) stelt op haar website dat het juridisch is toegestaan om te beeldbellen met patiënten zolang het geldt als 1-op-1 vervanging voor een telefonisch consult en er geen (medische) informatie uit het gesprek wordt opgeslagen buiten het HIS. Net als bij een fysiek of telefonisch consult moet u in het dossier opnemen wat de inhoud van het gesprek was. Een videoconsult wordt gewoon vergoed zoals ieder ander consult. Sinds 1 januari 2019 maakt het voor de vergoeding van een consult niet langer uit in welke vorm dit consult plaatsvindt; alleen de duur van het consult is nog bepalend voor de hoogte van de vergoeding.

Informatiebeveiliging
Advitronics Zorgvideo is AVG-proof, conform de ISO 27001 en NEN 7510 normen voor informatiebeveiliging en direct vanuit de internetbrowser te gebruiken, zonder dat u zelf iets hoeft te installeren.

Kosten
De standalone versie van Zorgvideo kost € 8,00 per maand per account. Het abonnement kan maandelijks opgezegd worden.

Wilt u met uw praktijk ook de voordelen van videocommunicatie ervaren?
Vraag hieronder uw Advitronics Zorgvideo aan of boek een demonstratie.

Vraag hier uw account aan

Sebastiaan Hormes - Sales
vragen?
Sebastiaan vertelt u graag meer over de thuiswerkoplossing van Advitronics.