Videobellen met Advitronics Zorgvideo

Videobellen is inmiddels niet meer weg te denken uit de Eerstelijnszorg: om onderling te vergaderen met thuiswerkers, om te overleggen met andere zorgverleners én om videoconsulten te houden met patiënten of cliënten. Advitronics biedt hiervoor een veilige en eenvoudig te gebruiken oplossing met de online applicatie Zorgvideo.

Zorgvideo als standaard geïntegreerd onderdeel van Advitronics Zorgcentraal
Zorgvideo is een geïntegreerd onderdeel van Advitronics Zorgcentraal; één veilige, online omgeving waarin alle middelen voor communicatie en samenwerking samenkomen. Voor klanten die dit platform niet gebruiken, stelt Advitronics Zorgvideo ook als standalone beschikbaar.

Wat is Advitronics Zorgvideo?
Met Zorgvideo kunt u videoconsulten en online vergaderingen rechtstreeks vanuit uw internetbrowser starten zonder extra software te downloaden. Consulten en vergaderingen via Zorgvideo vinden plaats in een virtuele ruimte en worden gestart en beheerd door een host. Patiënten, cliënten of collega's kunnen deelnemen door de link in de uitnodigingsmail of -sms te volgen of bellen in.

Wat heeft u nodig?
Om een videovergadering of videoconsult op te starten, heeft u uitsluitend een laptop of pc met webcam en internetconnectie nodig en eventueel een geschikte headset voor goede spraakkwaliteit. Ook vanaf een smartphone kan een videovergadering gestart worden. Eveneens via de internetbrowser, dus zonder een app te hoeven downloaden.

De deelnemers aan de online vergadering of het videoconsult hebben op hun beurt eveneens een pc, laptop of een smartphone nodig. Mocht dit niet voor handen zijn, dan kan er ook telefonisch aan de videovergadering deelgenomen worden.

Functies van Zorgvideo
Zorgvideo beschikt over de volgende functionaliteiten:

•    Online videovergaderingen en videoconsult
•    Online chat
•    Scherm delen
•    Bestanden delen
•    Vergadering opnemen
•    Video uitzenden
•    Inbellen via telefoon
•    Patiënten uitnodigen via email en sms

Zorgvideo aanvragen   Demo aanvragen

Zorgvideo met sms-functie
In de huidige situatie kunt u via email uitnodigingen versturen naar collega’s of patiënten/cliënten voor een online meeting of consult. Bij uitnodigingen voor patiënten of cliënten zien veel praktijken dat er toenemend e-mailverkeer ontstaat op het e-mailadres dat wordt gebruikt om de uitnodiging mee te versturen. Om dit voor u op te vangen hebben wij een sms-functie toegevoegd aan Zorgvideo. Zo verstuurt u zonder zichtbaar e-mailadres of 06-nummer uitnodigingen naar uw patiënten en cliënten.

Wilt u meer weten over het uitnodigen van patiënten of clients voor videoconsulten via sms? Dan vindt u hieronder alle informatie die u nodig heeft.

Zorgvideo met sms-functie

Videobellen voor vergaderen en consulten op afstand
Zorgvideo is snel en eenvoudig in te zetten voor vergaderingen met thuiswerkers, voor overleg op afstand met andere zorgverleners en voor contact op afstand met patiënten of cliënten in de vorm van een videoconsult.

Zorgvideo aanvragen  download whitepaper Zorgvideo

Advies LHV over videoconsulten
De LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging) stelt op haar website dat het juridisch is toegestaan om te beeldbellen met patiënten zolang het geldt als één-op-één vervanging voor een telefonisch consult en er geen (medische) informatie uit het gesprek wordt opgeslagen buiten het HIS. Net als bij een fysiek of telefonisch consult moet u in het dossier opnemen wat de inhoud van het gesprek was. Een videoconsult wordt gewoon vergoed zoals ieder ander consult. Sinds 1 januari 2019 maakt het voor de vergoeding van een consult niet langer uit in welke vorm dit consult plaatsvindt; alleen de duur van het consult is nog bepalend voor de hoogte van de vergoeding.

Informatiebeveiliging Zorgvideo
Zorgvideo is AVG-proof, conform de ISO 27001 en NEN 7510 normen voor informatiebeveiliging en direct vanuit de internetbrowser te gebruiken, zonder dat u zelf iets hoeft te installeren.

Wat zijn de kosten van Zorgvideo?
Binnen Advitronics Zorgcentraal is Zorgvideo gratis tot 5 deelnemers.

Wilt u de mogelijkheid hebben om meer dan 5 deelnemers actief te hebben binnen uw online vergaderingen? Of wilt u uw patiënten met een sms kunnen uitnodigen voor zorgvideo neem dan contact met ons op voor de actuele tarieven. 

 

Advitronics_webmockup_Compleet pakket-1

meer over Zorgcentraal

Heeft u nog vragen?
Indien u nog aanvullende vragen heeft over Zorgvideo, de sms-functie of de losse webcam dan helpen wij u natuurlijk graag. Kom met ons in contact via 0486 47 88 88 of via het formulier hieronder.

Kom met ons in contact

Sebastiaan Hormes - Sales
vragen?
Sebastiaan vertelt u graag meer over de thuiswerkoplossing van Advitronics.